2021 Bilge Kunduz Etkinliği Başlıyor

Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği 8-12 Kasım 2021 haftasında gerçekleştirilecektir. Etkinliğe  9. ve 10. Sınıfta okuyan tüm öğrencileri bekliyoruz.

Etkinlikte Okul Kodu, Öğrenci Numarası, Ad, Soyad ve sınıf bilgilerinizi eksiksiz girmeniz gerekmektedir. Adınız ve soyadınız katılım belgesinde yazacağından dikkatli yazınız. Etkinliğe 1 kere girme hakkınız bulunmaktadır. Etkinliğe girecek herkes okul idaresinden alacakları veli izin belgelerini doldurtup tekrar idareye vereceklerdir.

Etkinlikte okul kodumuz : 52-NHF

Etkinliğe katılmak için tıklayınız.

Etkinlik hakkında TRT EBA yayını için tıklayınız

Etkinliğe katkı sunan üniversiteler ve bölümler için tıklayınız

Görevlerin zorluk seviyesine göre puanlamayı görmek için tıklayınız.

2020 yılı etkinliğinin sorularını görmek için tıklayınız.

Daha fazla bilgi için tıklayınız

Bilge Kunduz görevi geliştiren kişilerin amacı, öğrencileri motive eden, ilginç, enformatik ile ilgili ve teknoloji hakkında düşünmeyi gerektiren sorular üretmektir. Bilgisayar okuryazarlığı ve enformatik ile ilgili olası konular da görevlerde yer alabilmektedir.

İyi bir Bilge Kunduz:

·         Enformatik kavramını temsil etmeli,

·         Kolay anlaşılmalı,

·         3 dakika içinde çözülmeli,

·         Kısa, örneğin tek bir ekran sayfasına sığmalı,

·         Başka yazılım veya kâğıt ve kalem kullanmadan bilgisayarda çözülebilmeli ve

·         İlginç ve eğlenceli olmalıdır.

07.11.2021 2468

07-11-202107-11-202107-11-2021